diumenge, 4 de juny de 2017

Excursió a Sant Carles de la Ràpita

El dia 1 de Juny vam anar d'excursió a La Ràpita, va ser un dia molt complet i divertit!
Primer visitarem el Museu del Mar on mos van explicar moltes coses sobre els peixos, la importància dels minerals a la mar i la pesca.
Després vam anar a la platja del Pipi passejant i a la sorra vam fer amb l'ajuda dels pares escultures de sorra. Van quedar xulíssimes!!! 
Vam prendre el bany i fresquets vam dinar a la gespa. També vam tindre una estona per jugar junts i gaudir d'un dia solejat.
De camí a la llotja vam vore els diferents tipus d'embarcacions: velers, catamarans, llanxes, muletes barques de xarxa, barques d'arrossegament... Com poden haver-hi tantes? A més a més, vam vore la gavina corsa i la gavina argentat (la invasora).
Ah! I un pescador molt simpàtic ens va ensenyar un cranc blau que havia pescat. Sí, sí, aquest cranc que està molt bo però és una espècie invasora.
A la Llotja vam observar el sistema de subhasta i com compraven la neu les barques després de vendre el peix. Des d'allà dalt vam vore com arribaven les barques d'arrossegament una darrere l'altra i com descarregàvem el peix.
També vam vore una tortuga marina! Sí, uns pescadors van pescar una i van cridar als Agents Rurals per a que la portaren a CRARC. El Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya comprovarà que estigui bé, l'etiquetaran i la tornaran a lliurar al lloc exacte on va ser pescada.
Per últim, vam anar pels pantalans i ens vam apropar a una barca de pesca d'arrossegament per xafardejar tot el peix que havien capturat (raps, pops, gambetes, cracs, peludes,lluç, moll, escamarlans, peix de bullir, galeres...). Mos van donar una bosseta d'estrelles i cargolets que a classe ja investigarem.
Un dia inoblidable!!!


Excursió a la Ràpita on PhotoPeach

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada